Gıda Güvenliği ve Hijyen

buy best prices for all customers! zoloft generic cost walmart . top offering, buy zoloft on line. buy amoxil online, amoxicillin 750mg no rx needed, can 750mg of azithromycin antibiotic cure. generic prozac ( fluoxetine ) 60mg as low as $1.33 per pill. free shipping. guaranteed delivery and quality. world class customer service. Gıda güvenliği süreci, bir işletmede ham maddenin girişinden çıkışına kadar olan tüm aşamaları kontrol altında tutan bir sistemdir. Bir işletmenin standartlarına ve İhtiyaçlarına özel olarak tasarlanması gereken bu sistem, hijyen bilincini artırmak, toplam kaliteyi, operasyonel verimliliği ve kârı yükseltmek amacı taşır. Gıda üretimi yapan bir mekânın veya bir pastanenin en büyük misyonu sağlıklı bir ortamda üretilmiş hijyenik ürünler sunarak gıda tüketen insanların sağlığını gözetmekten geçer…
Gıda güvenliği; restoran, pastane, cafe, catering, otel gibi gıda işleyen tüm noktalarda insan sağlığıyla ilgili birinci derecede önem arz eden ve devamlılığı olan bir süreçtir. Bu özelliğiyle işlenmemiş gıdanın satın alınmasından sunumuna, gıdanın hazırlanmasından kimyasalların işleyiş kontrollerine kadar tüm iş operasyonlarını kapsamaktadır. Sadece işletmenin içindeki gıda hijyenini de doğru biçimde oluşturmak gerekmektedir. Her şeyden önce bir pastanenin ya da cafenin fiziksel kondisyonu, alt yapısı büyük önem taşır. Standart hijyen ve standart lezzeti elde edebilmek için geleneksel yöntemler ile üretimden ziyade, iyi hijyen uygulamaları ile ve her zaman aynı kalitede üretildiğine emin olunan endüstriyel pastacılık ürünleri kullanılması gerekmektedir. Bunun dışında kullanılan ekipmanlarda renk kodlamalarına gidilmesi, bez yerine genel olarak tek kullanımlık kâğıt veya mikro fiber bez ile temizliğe geçilmesi çapraz bulaşmayı azaltacak yöntemlerdir. Proteinli ürünlerin kullanımında ise HACCP kuralları dâhilinde hareket etmek bakteri üremesi açısından uygun ortam yaratan durumları ve riskleri azaltacaktır.